Hos SILFEN betyder bæredygtighed ansvar. For os indebærer dette at handle, tage hensyn til alle interessenter og stræbe os højere med hver kollektion, vi skaber. Som et globalt modebrand, der drives af unge mennesker, er vi forpligtet til at forbedre planeten for både nuværende og fremtidige generationer.

Fra første dag har vi arbejdet på at minimere vores kulstof aftryk og truffet ansvarsbevidste beslutninger vedrørende vores sociale indvirkning i de samfund, hvor vi opererer.

Vi er dedikerede til funktionelle design, miljøvenlige, genanvendte og veganske materialer. Vores kontinuerlige mål er at forbedre og konsekvent introducere nye bæredygtige initiativer og materialer i hver kollektion. Udforsk vores principper herunder.


VORES FOKUS

Individer
Mennesker er en integreret del af vores forretning. SILFEN drives af individer, uanset om de er på vores produktionsanlæg, på vores kontorer, hos forhandlere eller blandt vores vidunderlige SILFEN-ambassadører over hele verden.


Cirkularitet
Inden for mode og detailhandel, ligger den største udfordring i, hvordan vi udnytter og kasserer vores produkter, mens vi kan udforske nye materialer og produktionsmetoder. Vores tilgang til cirkularitet drejer sig om at forlænge produktets levetid og træffe bevidste produktionsvalg.


Design

Design er hjertet i vores virksomhed. Hvert produkt er omhyggeligt designet, kurateret og testet for at sikre, at produkterne vil blive værdsat af både os og vores kunder. Vi bestræber os løbende på at forbedre vores produkter, gøre dem mere bæredygtige og ideelt set fejlfrie.


DEN ENKELTE

Hos SILFEN omfavner vi et spektrum af sociale og miljømæssige ansvar. Vores forpligtelse strækker sig til at fremme etisk og socialt ansvarlig adfærd i vores organisation og i hele vores leverandørnetværk.

Vi håndhæver høje arbejds- og menneskerettighedsstandarder for at sikre retfærdige og sikre arbejdsforhold på vores samarbejdspartners fabrikker. Dette omfatter et strengt forbud mod børnearbejde samt forbyggelse af verbalt eller fysisk misbrug og diskrimination mod medarbejdere.

Vores fabriksansatte har ret til en national leveløn, pensioner og forsikringsdækning. Vi opretholder deres ret til at danne fagforeninger uden indblanding fra arbejdsgivere. Vi samarbejder udelukkende med SA8000 certificerede producenter.


CIRKULARITET

Vi er dedikerede til at integrere cirkulær praksis i vores forsyningskæde. Vi bruger så vidt muligt genbrugsmaterialer, såsom vores 100% rPET ((Recycled Polyethylene Terephthalate) til alle vores nylon tasker. Vi udforsker og inkorporerer løbende mere cirkulære materialer i vores kollektioner.

I samarbejde med udlejningsfirmaer som FJONG, giver vi kunden mulighed for at leje en taske i stedet for at købe den. Dermed sikrer vi, at vores produkter tjener flere mennesker og samtidig minimere spild. 

For at fremme bæredygtighed, kan kunderne returnere deres brugte SILFEN tasker og få 40% rabat på deres næste køb hos SILFEN. Disse pre-loved tasker videresælges på vores sample sales eller upcycles til vores upcycling workshop.

Vi afholder upcycling workshops og events på vores kontor i København, hvor alle der ønsker får mulighed for at give nyt liv til sin SILFEN taske.


DESIGN

Cirkularitet og bæredygtighed er en integreret del af vores designproces. Designprocessen er afhængig af tæt samarbejde og kontakt med vores leverandører. Mens vi omfavner eksperimentering og kunstfærdighed i vores design, er funktionalitet og alsidighed altafgørende for et godt design. Derfor har størstedelen af vores tasker ekstra stropper, der tilbyder flere anvendelsesmuligheder til forskellige lejligheder.

Vores forpligtelse til kvalitet sikrer stærke materiale og grundig test inden for produktion. Vi søger konsekvent at forbedre vores produkter, ved at købe mere holdbare materialer.